Etusivulle

ARVO YLPPÖ
Arkkiatri 1887-1992

 
 

Arvo Ylppö Klubilla

Arvo Ylppö viihtyi Suomalaisella Klubilla erinomaisesti -  pikkutunneillekin asti. Ylppö kävi Klubilla säännöllisesti skruuvia pelaamassa, teemailloissa ja Orionin hallintoneuvoston kokouksissa, jotka pidettiin lähes poikkeuksetta Klubilla. Arvo Ylppö liittyi Suomalaisen Klubin jäseneksi 1937 ja hänet kutsuttiin kunniajäseneksi 1982.

Ylppö kuului Klubin kunniajäsenten Ryhmä 80:een, joka kokoontui pari kertaa vuodessa hyvän ruuan ja juoman ääreen. Ajatuksen isä oli Orionin pitkäaikainen toimitusjohtaja Erkki Leikola. Koska jäseninä oli Ylpön lisäksi muitakin innokkaita kalamiehiä, kokouksissa nautittiin vain kalaruokia.

Ylppö vietti Klubilla myös ikimuistoisia merkkipäiviään: 90-vuotisjuhliinsa hän käveli käsin ja 100 -vuotisjuhlia viettämään kokoontui peräti 165 klubiveljeä. Päivänsankari piti 45 minuuttia kestävän kiitospuheensa ulkomuistista. Puheen päätteeksi hän nostatti ylös klubiveljien joukosta potilaitaan. Tämän jälkeen hän yhdeltä istumalta kirjoitti nimensä läsnä olleiden menukortteihin.

Skruuvi- ja klubikaveri Reino "Palle" Hirvisepän 100 -vuotisjuhlaruno Arvo Ylpön ylistys elikkä sanahelinää satavuotiaalle sankarille:

"On juhlinnan aihe mies vanha ja vakaa, -
mies pieni ja pippuri - vuossadan takaa.
On syntymäpitäjäns' entinen Akaa,
jok'unhossa - Toijalan takana - makaa.
Nyt Arvo jo käyttää noin valkoista kragaa,
mut ei ihan outo hän oo suksil-lakaa'.
Myös skruuvata taitaa ja kortteja jakaa,
ei alallaan toista ja moist' ole hakaa.
Ei tuntematon lasten- oo linnassakaa!,
ei maailman tuulissa, tuiskuissa skagaa,
ei hellitä näin satavuotiaana-kaa'...
Hänt' eläköön-huudoin siis kunnioittakaa!"